آیا در گوش خود احساس کیپی میکنید؟

بطور معمول بیماران علائم کیپی گوش را با تجربیاتی مانند گرفتگی گوش در ارتفاعات و یا در هواپیما توصیف می کنند.
شما می توانید کیپی گوش می توانید در اثر بیماری های مختلف تجربه کنید، اما شایع ترین حالت آن کیپ شدن گوش در اثر نقص عملکردی شیپور استاش می باشد.
شیپور استاش لوله ای است که حلق را به فضای گوش میانی وصل می کند، و تعادل فشار هوای دو سمت پرده گوش را حفظ می کند.
معمولا درافرادی که کیپی گوش ناشی از نقص عملکردی شیپور استاش دارند کم شنوایی به ندرت مشاهده میشود و با عمل بلع و یا پایین گرفتن سر این حالت برطرف می شود.
برای تشخیص نقص عملکردی این میسر ادیولوژیست نقش کلیدی را ایفا می کند چرا که با تمپانومتری معمول که اکثرا انجام می شود این نقص قابل شناسایی نمی باشد،ادیولوژیست با انجام مانورهای خاصی حین انجام تست می تواند این نقص را مشخص نماید.
تشخیص دقیق و به موقع این عارضه می تواند به پزشک معالج کمک کند تا بهترین راه کار درمانی را برای بیمار خود اتخاذ نمایید.
آیا تجویزسمعک در کودکان قبل ازتشخیص دقیق میزان کم شنوایی امری الزامی است ؟
این سوال و بطبع  پاسخی که به این سوال داده می شود برای بسیاری از خانواده هایی که کودک آنها دچار کم شنوایی شده است ازاهمیت بسزایی برخوردار است، چرا که دوران تولد تا سه سالگی دوران حساس زبان آموزی در کودکان می باشد و پلاستیسیتی و شکل پذیری سیستم مغزی در این دوره بیشترین میزان خود قرار دارد و با افزایش سن از کمییت و کیفیت  پلاستیستی های مغزی بتدریج کاسته میشود،از دیدگاه علمی این دوران برای زبان آموزی و شکل پذیری عملکردی سیستم گفتاری کودک و بطبع تولید گفتار در کودکان دوران طلایی بحساب می آید.
بر اساس منابع علمی معتبر ادیولوژی :تجویزو تنظیم سمعک در کودکان نباید تا زمانی که تشخیص کامل تر و تعیین دقیق تری از آستانه های شنوایی رخ دهد به تعویق بیافتد.
البته در بعضی موارد بر اساس صلاح دید ادیولوژیست بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی های میزان شنوایی نوزاد نیاز به تعلل در این امر باشد، این تعلل به خاطراین است که در صورت وجود هر گونه کم شنوایی موقتی که مربوط به ساختار گوش میانی (عفونت کوش) و یا نارس بودن عصب شنوایی (در اثر وزن کم حین تولد یا زردی بالا ) برطرف شود، که البته این نوع کم شنوایی ها توسط ادیولوژیست در همان مراحل ابتدایی سنجش شنوایی قابل تشخیص میباشند.

اما در صورتی که افت شنوایی برگشت ناپذیر است چرا تعلل کنیم ؟؟
اگر تعلل ما بخاطر انجام ارزیابی دقیق و تعیین دقیق میزان تمامی آستانه هاست، کار بجا و شایسته ای نیست چون کودک زمان را از دست خواهد داد، لذا توصیه میشود براساس نتایج حاصل از تست ها ابتدا سمعک را متناسب با افت کلی و شکل کلی کم شنوایی کودک تجویز و تنظیم نموده و در مراجعات بعدی میزان دقیق آسته ها را ردیابی نمایید.
ادیولوژیست به خوبی می داند که برای یک تجویز موفق و مناسب به میزان بسیار زیادی دقت نیازدارد و درعین حال در نظر گرفتن زمان امری بسیار حیاتی برای آینده ی ارتباطی کودک می باشد.
با این تفاسیر تجویزسمعک مناسب به همراه احتیاط های که بر اساس پروتکل های علمی تعیین شده اند امری الزامیست.

تماس با ما

تهران، پاسداران شمالی، شهید لواسانی ( فرمانیه )، پلاک 20، بیمارستان فرمانیه، طبقه 2-

(+9821) 28152801
(+9821) 28152827

(+9821) 28152827

hearing@farmanieclinic.com
aafarjadi@gmail.com

ارتباط با ما

نام و نام خانوادگی(*)
ورودی نامعتبر است

پست الکترونیک
ورودی نامعتبر است

متن پیام(*)
ورودی نامعتبر است